Medverkan på Odontologisk Riksstämma 2013

Den 14-16 november 2013 deltog nätverkets Birgitta Bergendal och Agneta Marcusson i Odontologisk Riksstämma med seminariet ”Bemötande och vård vid avvikande utseende” med följande beskrivning:

Barn, ungdomar och vuxna som har ett avvikande utseende på grund av medfödd ansiktsmissbildning är en grupp som ofta konfronteras med omgivningens blickar, frågor och ibland fördomsfullt bemötande. Att bli förälder till ett barn med ett avvikande utseende kan väcka många frågor som inte alltid får svar som leder till tillit till vården och tillförsikt inför framtiden. Nationella nätverket för kraniofaciala missbildningar är ett multidisciplinärt nätverk med målsättningen att förbättra vård och bemötande av personer med ett avvikande utseende. Personer som själva har ett avvikande utseende kommer att dela med sig av sina erfarenheter via video.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *