Tandblekning hemma eller hos tandläkare – Vad är bäst?

Funderar du på om det är hög tid att bleka tänderna? Kanske har du ett viktigt event framför dig, som en jobbintervju eller ett bröllop. Då kan det kännas extra viktigt att ha ett bländande vitt leende, men år av kaffe, te eller andra missfärgande drycker och mat kan ha satt sina spår. Att göra en tandblekning idag är väldigt vanligt och det finns främst två olika sätt att gå tillväga. Du kan antingen använda dig av ett tandblekningskit hemma eller så kan du besöka en tandläkare. Frågan är bara vad som är den bästa metoden och vad som är mest prisvärt? Här reder vi ut vad som gäller.

Fördelar och nackdelar med att bleka hemma

Att bleka tänderna hemma har länge varit väldigt populärt, men under de senaste åren är det vanligare än någonsin. Marknaden erbjuder olika typer av produkter från olika tillverkare och även i olika prisklasser. Fördelen med att använda sig av en tandblekning i hemmet är att de är skonsamma, enkla att använda sig av och har ett mycket bra pris. Det är kanske främst priset som får många att välja den här metoden. Nackdelen är att det finns produkter som inte alls ger det resultat som de utlovar, vilket kan få en att känna att man har slösat sina pengar på ingenting. Vill du testa tandblekning hemma rekommenderar vi att du väljer en populär och känd tillverkare som har fått bra omdömen.

Fördelar och nackdelar med att bleka hos tandläkare

Hur är det då med att bleka tänderna hos tandläkaren? Det här är utan tvekan den metod som kommer att ge dig det bästa resultatet på din tandblekning och som kommer att ske på det säkraste sättet. Dock är det också den tandblekningsmetoden som kommer att vara mest kostsam. Ett vanligt missförstånd är att många tror att man går ifrån tandläkaren med ett bländvitt leende direkt, men det är inte så det fungerar. Precis som med hemmakitet så använder man sig här av två skenor som ska fyllas med gelé och fästas över tänderna. Ofta pågår tandblekningsprocessen under loppet av flera dagar eller till och med veckor, beroende på metod.

Vad ska man välja?

Vilken tandblekningsmetod som du väljer är helt upp till dig själv. Här är det din ekonomi och din egen personliga smak som kommer att vara avgörande för vilken metod som du väljer. Många föredrar att först testa på hemmakuren för att se om de kan få till ett bra resultat, för att därefter boka en tid hos tandläkaren om det inte fungerade som önskat. Det betyder naturligtvis en ännu större kostnad, men det kan vara värt ett försök att först testa hemmakiten. De blir bättre och bättre för varje dag!