Tips inför badrumsrenoveringen

Ett fräscht och inbjudande badrum är mångas dröm, för det är där man börjar och avslutar dagen. På morgonen vill man ha en bra start som ger en energi och på kvällen en rofylld stund efter en lång dag. När det kommer till badrumsrenoveringen finns det många saker att tänka på, bl.a. ska det vara praktiskt och uppfylla alla de behov som man har. Behoven varierar beroende på om det är ett ensamhushåll eller en familj.

Nyckeln är förberedelser

För att lyckas med badrumsrenoveringen är det viktigt att i god tid börja med planeringen. Några av de viktigaste detaljerna förutom budgeten är att ta sig tid att mäta upp badrummet hos https://badrumsrenoveringargöteborg.se. Därefter kan man börja planera in material, var duschen eller badkaret ska vara. Utefter det kan man också börja mäta in vilka badrumsmöbler man vill ha. Vill man ha exempelvis en handdukstork behöver man se till så eluttag sitter så att det går att montera.

Det är också viktigt att läsa in sig på vad man får göra själv och vad man eventuellt kan behöva anlita ett proffs till. När det kommer till badrum är det många gånger bra att anlita ett proffs då det lätt kan bli fuktskador om man inte gör rätt. Tänk på att golvvärme och elinstallationer nästa alltid kräver en certifierad installatör.

Badkar eller dusch, varför välja?

Det är ett val som man bollar fram och tillbaka. För den som har ett mindre utrymme och vill njuta av härliga bad så finns det lösningar. Det finns badkar i många olika storlekar, från ca 100 cm upp till 170 cm, så det finns all möjlighet att även i ett litet utrymme installera ett badkar. En praktisk lösning är också att sätta upp en glasvägg vid badkaret så får man både och utan att behöva trassla in sig i ett duschdraperi. Dessutom är det stilrent med en glasvägg och det ser lyxigt ut. Det finns även vackra hörbadkar som passar sig ypperligt för den som har en hörna att nyttja. För den som vill satsa på en vacker dusch kan man med fördel välja en takdusch som ger en härlig spa-känsla.

Kakel, klinkers eller våtrumstapet?

När det kommer till valet mellan material så är det ofta en budgetfråga. Kakel och klinkers är i regel dyrare än våtrumstapeter. Idag finns det dock många våtrumstapeter som är snygga och originella så det är värt att lägga lite tid på att spana in alternativet.

Den som vill ha kakel och klinkers har ett extremt stort utbud att välja mellan och det är bara fantasin som sätter gränser. Däremot ska man tänka långsiktigt, för trender kommer och går. Man ställa sig frågan om man kan tänka sig att ha samma kakel om 10 år, för badrumsrenoveringar är i regel kostsamma. En trend som aldrig går ur mode är att kombinera svart och vitt, eller salt och peppar som inredningsdesigners kallar stilen. Varma sandfärger ger ett harmoniskt intryck och är lätt att kombinera med inredningsdetaljer.

Avslutningsvis så är det en god idé att gå runt i olika utställningshallar för att på så sätt få sig en verklig bild över hur ett slutresultat kan se ut.