Posted on Leave a comment

Så kan du starta din egen webbyrå 

Idag är det enkelt att komma igång och starta din egen verksamhet. Internet gör det enklare då du kan hitta kunder, lära dig att utföra ett jobb och så vidare direkt över nätet. Det här öppnar upp nya möjligheter och du är nu inte lika beroende av att känna rätt personer, växa upp i rätt stad och så vidare. 

En webbyrå kan arbeta med lite olika saker beroende på deras specialisering och det finns många olika sätt att driva den på. Det är också perfekt för den som vill börja jobba hemifrån, en webbyrå kan i början vara en enkel verksamhet med bara dig. 

Fokusera på en specialitet 

Om du driver byrån ensam så kan du knappast erbjuda lika många tjänster som en stor webbyrå med ett dussin eller fler anställda. Det är därför bättre att du fokuserar på ett specifikt område och blir en specialist i just det ämnet. Det går alltid att börja med fler områden när du får möjligheten – klicka här! 

Så är du redan idag bra på till exempel sökmotoroptimering så finns det inte någon anledning att också erbjuda andra tjänster inom områden som du inte är bekant med. Bara för att andra webbyråer erbjuder många tjänster, måste inte du det. Istället kan du göra dig känd bland dina kunder för att vara bäst på just det området. 

Du kan börja som frilansare 

För att få dina första kunder så måste du inte vara känd eller ha ett stort nätverk, även om det så klart hjälper. Det du kan göra istället är att använda frilansplattformar på nätet för att hitta dina första kunder. 

På dessa kan du söka till olika projekt som företag erbjuder. Det här är det perfekta tillfället att demonstrera dina förmågor och skaffa dig ett rykte. Du kan sedan få positiva omdömen som du kan använda för att få fler kunder på samma plattform. Du kan också använda positiva betyg och omdömen på din egen hemsida där du kan marknadsföra dina tjänster. 

Expandera med tiden 

Med tiden kommer du att växa och få fler kunder, det blir då dags att expandera. Om kunderna i första hand är ute efter en väldigt specifik tjänst när man anlitar din webbyrå så kan du helt enkelt rekrytera en eller flera personer som har den förmågan. 

Om du istället vill expandera antalet tjänster som erbjuds så är det aktuellt att börja titta på att anställa någon inom just dessa områden. Då kan du börja erbjuda helhetslösningar och skaffa dig större kontrakt. 

Det här kan ta tid och det får det också göra. Ett företag måste inte växa snabbt och det är också helt okej att driva en verksamhet som en hobby i början. Med tiden kan du ägna mer tid på arbetet och till slut kan det också bli aktuellt att göra det som heltidsarbete. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *